8.

4:28:00 AM A story behind 0 Comments




Αγαπημένος της προορισμός, αεροδρόμιο.
Πάντα έλεγε πως ήθελε να φύγει, να ξεφύγει.
Και το έκανε συχνά. Κάθε αναχώρηση και αποχωρισμός, κάθε αποχωρισμός και αεροδρόμιο.
Exit. Gate. 
Έξοδος από;
Είσοδος σε;
Οι πρώτες απαντήσεις έρχονται όταν φτάνει στην πύλη. Ο κόσμος πλεον δε μιλάει τη γλώσσα της, φαντάζεται τι λένε, από που προέρχονται, συνειδητοποιεί ότι δε τη νοιάζει και χαλαρώνει στην καρέκλα μέχρι την ανακοίνωση της επιβίβασης.
Είσοδος στο αεροπλάνο. 
Μετάβαση. Όταν δεν ξέρει το μέρος που πηγαίνει νιώθει μια ανυπομονησία, άγχος. Σε αυτά τα ταξίδια δεν κοιμόταν ποτέ. Όταν γνώριζε το μέρος, συνήθως κοιμόταν, πριν καν απογειωθεί το αεροπλάνο. 
Σε ένα από τα ταξίδια που δεν ήξερε τον προορισμό, σκέφτηκε πως θα ήταν αν οι θέσεις στο αεροπλάνο ήταν ανάποδα..γιατί όλες οι θέσεις κοιτάνε μπροστά και όχι όπως στο λεωφορείο που κάποιες κοιτάνε και προς τα πίσω; Μόνο μία της αεροσυνοδού. Μόνο αυτή αντικρυζε τους επιβάτες. Ίσως γιατί μόνο για εκείνη το ταξίδι ήταν σίγουρα μετ΄ επιστροφής. Εκείνη μπορούσε να κοιτάει πίσω χωρίς να σφίγγει τις γροθιές της μέσα στις τσέπες του παλτού της.
Στο ίδιο ταξίδι, αναρωτήθηκε για πολλοστή φορά γιατί στα αεροπλάνα τηρείται η προκατάληψη της θέσης 13. Επιβεβαίωσε ότι και πάλι δεν υπήρχε και σκέφτηκε πως αν στα αεροπλάνα τηρούσαν όλες τις προκαταλήψεις τότε η αδερφή της ποτέ δε θα μπορούσε να ταξιδέψει και να πάρει μαζί της τη μαύρη γάτα της.  
Αναρωτήθηκε αν και οι υπόλοιποι γύρω της κάνανε τέτοιες ανούσιες σκέψεις. Η διπλανή της κοιμόταν με ανοιχτό το στόμα. Γέλασε γιατί και εκείνη έκανε συχνά το ίδιο. 
Άφιξη.Κλικ, κλικ , κλικ. Ζώνες. Γιατί όλοι βιάζονται τόσο να βγουν εκτός από εκείνη; Το σήμα που προειδοποιεί να μείνεις με τη ζώνη ήταν ακόμα αναμμένο. Ίσως να ήταν η μόνη που το τήρησε. Σε κάτι τέτοια σκέφτεται τη μαμά της. Και απορεί πως μπόρεσε να της περάσει την παιδεία για τέτοιες μικρές, λεπτομέρειες συμπεριφοράς.
Μετά το άγχος του αν έφτασε η βαλίτσα μένει το τελευταίο exit.

Μέχρι να φτάσει  το σήμερα και το exit της να είναι αυτές οι λίγες γραμμές που μοιράζεται μαζί σας.





You Might Also Like

0 comments: